Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΟΚ: Η κρίση ακουμπάει και τις καφετζούδες! Τώρα σου λένε και τον καφέ online!


Κάνε click στο www.kafetzou.gr
Παραθέτουμε αυτολεξί το κείμενο απο το σχετικό site για τους αμυητους στο σπορ!


"Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στις σελίδες μας...Εμείς όπως και οι περισσότεροι επισκέπτες μας αγαπάμε τον ελληνικό καφέ! Πιστεύουμε ότι ο καφές είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα τονωτικό ρόφημα!

- είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης
- είναι απόλαυση
- είναι πολλά ακόμα...
...αλλά βασικά λέει το μέλλον!!!

Στείλτε μας φωτογραφίες από το φλυτζάνι σας και θα σας "πούμε τον καφέ" ...ηλεκτρονικά.
Από τα πανάρχαια χρόνια η ανάγκη του ανθρώπου να προβλέψει το μέλλον... να ξέρει τι θα συμβεί, για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει ήταν μεγάλη. Μας το μαρτυρούν τα αμέτρητα μαντεία και οι αρχαίες τελετές...Με διάφορα μέσα και τρόπους οι προσπάθειες αυτές διένυαν του αιώνες χωρίς να σβήσουν την αναγκαιότητα της γνώσης του αύριο...

Η ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ είναι ένας απ' αυτούς τους τρόπους.

Ίσως η πιο διαδεδομένη μα, σίγουρα η πιο προσιτή.

Οι πραγματικοί γνώστες αυτής της τέχνης είναι λίγοι ανάμεσα μας. Ένας καφές που θα πιούμε στον ελεύθερο χρόνο μας, μπορεί σχετικά να μας εξασφαλίσει τη γνώση του αύριο. Ας μιλήσουμε λίγο για τον σωστό τρόπο έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Όταν φτιάχνουμε τον καφέ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν. Να «μελετάμε», να σκεφτόμαστε δηλαδή, αυτά που θέλουμε να μας δείξει ο καφές. Να τον πίνουμε με την ίδια τελετουργία... Σκεφτόμαστε και μελετάμε πρόσωπα και καταστάσεις που μας ενδιαφέρουν... Η προσωπική μας αύρα διαχέεται στο φλυτζάνι και βοηθάει στο φανέρωμα των μελλούμενων. Σκεφτόμαστε θετικά... Πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε...
Όταν τελειώσει ο καφές δεν το πίνουμε μέχρι να μείνει ο τζελβές [κατακάθι] τελείως στεγνός. Πρέπει να έχει λίγο υγρό καφέ για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το φλυτζάνι.
Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το φλυτζάνι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο και να μην μείνει καθόλου σκούρο στο κάτω μέρος. Μετά γυρίζουμε το φλυτζάνι ανάποδα πάνω σε απορροφητικό χαρτί, το σταυρώνουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει τουλάχιστον 5 λεπτά. Όσο ασχολούμαστε με τη διαδικασία του φλυτζανιού η σκέψη μας είναι συγκεντρωμένη σ’ αυτά που περιμένουμε... Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εμαιλ, ιστοσελίδες κλπ) στείλτε τις φωτογραφίες σας και περιμένετε την ανάγνωση."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πάντως εγώ έστειλα και μου το διάβασε ΚΑΛΑ!

Κατερινάκι