Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Το Lifestyle και ο Αύγουστος


Είναι ένα μυστήριο πράγμα. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι ο πιο εκδικητικός όσον αφορά τις ειδήσεις στο χώρο της σόου μπιζ. Πολλές ειδήσεις κατασκευάζονται και ακόμα περισσότερα θέματα που υπο άλλες συνθήκες θα έμπαιναν στο ψυγείο, γίνονται ακόμα και χτύπημα ή ακόμα και κυρίως θέμα στη πρώτη σελίδα. Χωρισμοί, επανασυνδέσεις και βαρετές συνεντεύξεις των επωνύμων μας, γεμίζουν τις σελίδες των περιοδικών, που ωάχνουν με μανία να βρουν ένα καλό θεματάκι. Ακόμα και οι ίδιοι οι συντάκτες που τα γράφουν, βαριούνται την όλη διαδικασία. Μάλλον το lifestyle πάει διακοπές. Παίρνει άδεια. Τα μηνιαία έντυπα δεν πολυζορίζονται. Το κουπί τραβάνε τα εβδομαδιαία περιοδικά, που ξεθάβουν απο το αρχείο ή δημιουργούν με ένα-δυο τηλέφωνζα τα θέματά τους. Αυτό συμβαίνει κάθε Αύγουστο. Ο συγκεκριμένος μήνας (εκτός απροόπτου) δεν έχει ειδήσεις. Απεναντίας, διαθέτει άφθονο κολιό, καθότι το λέει και η παροιμία.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος για λίγη δημοσιότητα;


ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το όνειρο κάθε επίδοξου σελέμπριτι είναι να βγει στο Star και συνάμα να γελοιποιηθεί απο τους επίσης γελοίους ρεπόρτερ του καναλιού. Ποιες είναι άραγε οι φιλοδοξίες και τα όνειρα όλων εκείνων που περιμένουν να γίνουν διάσημοι με αυτό το τρόπο; Πόσο μαϊντανός και αεριτζής πρέπει να είναι κάποιος, προκειμένου να μπει στο συγκεκριμένο τρυπάκι;

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

17 χρόνια χωρίς την Τζένη Καρέζη


Στις 27 Ιουλίου του 1992 μια απο τις πιο χαρακτηριστικές ναζιάρικες φωνές του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε απο την ζωή, αφήνοντας όμως πίσω μια μεγάλη κληρονομιά. Απο τις λίγες ηθοποιούς που το ήθος, η αξιοπρέπεια και η φινέτσα, την ακολούθησαν μέχρι το τέλος. Η Καρέζη, παρότι ήταν μια επιτυχημένη ηθοποιός, δεν μολύνθηκε απο την ασθένεια των celebrities: Τον σνομπισμό. Εξάλλου, τέτοιου βελινεκούς ηθοποιοί, βρίσκονται πάντα ανάμεσα μας μέσα απο τις κινηματογραφικές τους επιτυχίες. Αυτά να βλέπουν τα καινούργια φυντάνια, μπας και βάλουν μυαλό και ξεκαβαλίσουν το καλάμι.

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Island και Balux: Μακράν τα καλύτερα μαγαζιά της παραλιακής.



Δεν είναι τυχαίο που στο Balux cafe δεν βρίσκεις τραπέζι ακόμα και Δευτέρα βράδυ. Βρίσκεται σε ένα απο τα πιο όμορφα σημεία της Γλυφάδας, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να κερδίσει χρόνο με το χρόνο φανατικούς θαμώνες.

Απο την άλλη, το club Island στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, παίρνει όλα τα πρωτία τόσο στην αισθητική του location, όσο και του κόσμου που το επισκέπτεται.

Είναι δυο μαγαζιά που κέρδισαν το στοίχημα. Το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι το θέμα της τιμής. Δεν μπορείς να κοστολογείς ένα μπουκάλι για τέσσερα άτομα στη τιμή των 120 ευρώ, λες και πας να δεις τον Τερζή στα μπουζούκια. Ούτε επίσης να κρίνουν οι πορτιέρηδες τους πελάτες απο τα Prada και τα Burberrys. Tο αν κάποιος είναι "λαϊκός" ή όχι δεν κρίνεται απο το ντύσιμο. Η συγκεκριμένη όμως σκέψη είναι μακράν "λαϊκή
".

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Miami-Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΙΑΜΙ

Αν και η συγκεκριμένη εποχή είναι αρκετά ζεστή και υγρή γισ το Miami, η ζωή δείχνει να μην εγκαταλέιπει ποτέ το συγκεκριμένο μέρος. Δημοφιλέσταρα meeting point είναι το Delano Hotel το αγαπημένο ξενοδοχείο της Μαντόνα), όπως και το Pelecan που είναι το επικρατέστερο hot spot για πρωινό και κα'τ'ευθείαν βουτιά στα΄πανέμορφα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Όσο για το βράδυ, οι περισσότεροι εραστές του Miami, ξημερώνουν στο Mint, ένα απο τα πιο γνωστά after της περιοχής. Μπορεί οι έλληνες επώνυμοι να προτιμούν το Miami τον Μάρτιο. Αυτό όμως που ίσως δεν ξέρουν, είναι πως η συγκεκριμένη πολιτεία της Florida σφύζει απο ζωή όλους τους μήνες του χρόνου.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ένα μήνυμα στη Γιάννα Αγγελοπούλου...


Αγαπητή Γιάννα,

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Νίκου Γκάλη, ενός θρύλου του ελληνικού μπάσκετ που όλοι οι πιτσιρικάδες της εποχής ήθελαν να του μοιάσουν. Ενός ανθρώπου που ήταν ο πρώτος λαμπαδιδρόμος ο οποίος μετέφερε τη φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004. Ενός ανθρώπου που πριν απο λίγες μέρες σε πλησίασε με σκάφος στη βίλα σου στον Άγιο Λάζαρο στην Μύκονο και εσύ δεν γύρισες καν να του απευθύνεις το λόγο. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να του τηλεφωνήσεις, να πεις χρόνια πολλά και να ζητήσεις ένα συγγνώμη. Ο Γκάλης είναι μια καλή αρχή. Εξάλλου είναι ένας και όχι τετρακόσιοι πενήντα.

MEDIAXWRI

Η Σάσα Μπάστα και η αρνητική πλευρά της δημοσιότητας


ΝΑ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ

Αυτό το όμορφο κοριτσάκι η Σάσα Μπάστα, στα 21 της χρόνια κατάφερε να γίνει σαν τα αμερικάνικα μπέργκερ. Πλαστική, άνοστη και άχρωμη. Κατάφερε απο ασήμαντη και άγνωστη, να γίνει γνωστή και συνάμα ένα καλό πρϊόν προς βρώσιν. Μια πραγματιικά όμορφη κοπέλα που με πλαστικές επεμβάσεις σε χείλια κα δεν ξέρω και γω που αλλού, εμφανίζεται στη φωτογραφία που βλέπετε (τη δανειστήκαμε απο το YUPI), λες και είναι συμφοιτήτρια της Ζωής Λάσκαρη. Αυτό Σάσα μου θέλει ταλέντο για να το καταφέρεις. Ο άλλος δε ο Λανταβός πρέπει να είναι εξπερ στο βγάλσιμο των φρυδιών. Σίγουρα θα αποτριχώνει και τη Σάσα.

Η αλήθεια είναι πως με τόση έκθεση, ο κόσμος τη ψιλοβαρέθηκε και τώρα, παρότι είναι 21, σίγουρα ψάχνει μια καλή αποκατάσταση. Θα είναι λέει πρώτο όνομα στο κέντρο που επινοικίασε ο Λανταβός στου Ψυρρή. Αυτό είναι ευκαιρία. Δεν το ζεις πολλές φορές. Στην προκειμένη, το πρώτο όνομα για τη Σάσα Μπάστα είναι σα το blue moon. Μια φορά κάθε 120 χρόνια.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ένα φάουλ για τον Τσαγκαρουσιάνο.


ΤΟ COVER STORY, ΚΑΙ ΤΑ "ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ LIFO

Εμείς εδώ στο MEDIAXWRI γουστάρουμε τη LiFo με τα χίλια. Τις πικρόχολες και άστοχες ειρωνείες όμως, όχι. Στη LiFo που κυκλοφορεί, στη στήλη των media που την γράφει ο ίδιος ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, ειρωνεύεται το Nitro, πως έχει πέσει η κυκλοφορία τους, ενώ είναι περίεργο το πως εμφανίζεται με υψηλή αναγνωσιμότητα. Μάλλλον θα το αγοράζουν φαντάροι και πολύτεκνοι, γράφει ο Στάθης, ο οποίος πριν πέντε χρόνια έβγαλε ένα περιοδικό με τον Κωστόπουλο, το Cover Story, το οποίο και έκλεισε ο Κωστόπουλος μτά απο πέντε τεύχη.

Ομολογουμένως, το Cover Story ήταν ένα πολύ καλό προϊν. Απλά ίσως Κωστόπουλος να μην το άφησε να ζήσει, διότι ήταν το μοναδικό της ΙΜΑΚΟ στο οποίο δεν εμφαιζόταν εκείνος ως εδότης-διευθυντής, αλλά ο Στάθης. Λογικό είναι να υπάρχει μια πικρία, καθώς το έκλεισε νύχτα το περιοδικό ενώ παράλληλα άδειασε τον Τσαγκαρουσιάνο λες και ήταν ο τελευταίος ρεπόρτερ.

Αυτό όμως αγαπητέ Στάθη, δεν δικαιολογεί να κράζεις με το γνωστό σου τρόπο ένα περιοδικό. Άμα θέλεις να τα χώσεις στον Κωστόπουλο, κάντο κατευθείαν και όχι δια της πλαγίας οδού. Δόξα το Θεώ, σίγουρα θα βρεις πολλά να πεις. Έμπευση έχεις, σεντόνια ολόκληρα γράφεις άμα θέλεις.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η επιτυχία ενός blog


ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Ανάμεσα στας χιλιάδες ελληνικά blog που υπάρχουν στο διαδίκτυο, πολλά είναι εκείνα που αφήνουν αδιάφορο τον αναγνώστη. Αν το καλοσκεφτείς ένα επιτυχημένο blog βασίζεται:

Στην συνεχή και σωστή ενημέρωση.

Στις ακόμα πιο διασταυρωμένες, αποκλειστικές πληροφορίες.

Στον κόσμο που γράφει, διότι κακά τα ψέματα, βασικό συστατικό στην επιτυχία είναι οι εύστοχες και γρήγορες αναρτήσεις.

Στο ρεπορτάζ. Το πρώτο κεφάλαιο στην όλη υπόθεση είναι το ρεπορτάζ. Στην προκειμένη περίπτωση, εκτός απο τους διαχειριστές και τους αρθρογράφους ενός blog, τον ρόλο του ρεπόρτερ μπορεί να έχουν και οι αναγνώστες του. Και πολύ καλά μάλιστα.

Στο γραπτό λόγο, καθότι οι λέξεις κόκκαλα δεν έχουν και κόκκαλα τσακίζουν. Μια είδηση μπορεί να γραφτεί με εκατό διαφορετικούς τρόπους. Λίγοι όμως είναι η τρόποι που θα κάνουν ένα κειμενο ελκυστικό, γρήγορο, με εικόνες. Και αυτό θέλει ταλέντο.

Στο τώρα. Το σήμερα. Και το προνόμιο του διαδικτύου είναι η μεταφορά των ειδήσεων και γεγονότων σε ταχύτητα dt. Το διαδίκτυο είναι το πιο γρήγορο μέσο μετάδωσης ειδήσεων. Μεγάλο ατού, αρκει να το χρησιμοποιείς σωστά.

Στις φωτογραφίες. Κάτι που (ακόμα) είναι σε αρχικό στάδιο, όσον αφορά τα ιστολόγια. Η εικόνα παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάρτηση και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα σίγουρα θα φτιάχνουν απο άποψη αισθητικής.

Στην αισθητική. Αν μια γυναίκα εκτός απο περιεχόμενο, διαθέτει και εμφάνιση, κερδίζει στα σημεία. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα blogs.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΙΡΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΑΡΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ BLOG ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΥΤΕΡΑ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΣ ΠΙΟΥΝ ΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ ΞΥΔΙ ΤΟΠ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

O χειμαρώδης Ρέστης βγήκε για "ψώνια"



ΟΠΩΣ Η ΣΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, Ο ΡΕΣΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

Ένας απο τα πιο ισχυρά οικονομικά τζάκια της Ευρώπης, ξοδεύει χρόνο και χρήμα για να αγοράσει media. Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Έχει μια υπερ επιτυχημένη καριέρα, μια πανέμορφη γυναίκα και ένα ακόμα πιο όμορφο μωρό μαζί της. Γιατί Βίκτωρα ασχολείσαι με τα ΜΜΕ. Μια με την ΙΜΑΚΟ, μια με βολιδοσκοπήσεις σε ΔΟΛ, τι γυρεύεις εσύ στα κοτέτσι των media; Άλλοι θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση σου.

Ίσως το μόνο καλό που θα βγει απο όλα αυτά είναι να μην μείνουν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της Γιάννας άνεργοι, παρά μερικοί. Αλλά και πάλι, ακόμα και αν κρατήσεις τον CITY, ψάξε και βρες ικανούς επιτελείς και για όνομα του Θεού, φρόντισε να αναβαθμίσεις το ιστορικό MTV και παράλληλα βρες όμορφες φατσούλες για τις εκπομπές. Και καλοντυμένες επίσης. Τις προάλλες είδα μια ξανθιά και φρίκαρα. Αισθητική μηδέν.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Cosa Nostra, εκτός απο τον Μπαϊρακτάρη και στην τηλεόραση!


ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΟΡΣΟΧΗΣ

Έβλεπα το απόγευμα το δελτίο του ΑΛΤΕΡ. Ο Παυλόπουλος είχε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον Βασίλη Σταφανάκο, ο οποίος κατηγορείται για πολλά και διάφορα. Και απο κάτω με φαρδιά πλατιά γράμματα: Ο Βασίλης Σταφανάκος μιλάει για τις κατηγορίες. Πόσο χαμηλά φτάσαμε και πόσα χιλιόμετρα ξεφτύλας πρέπει να διανύσουν οι "ειδήσεις", προκειμένου να πιάσουν πάτο;
Σε λίγο θα βγάλουν και αποκλειστικό τον Μπάμπη το Σουγιά να μιλάει για τα μέρη που σύχναζε ο Βλαστός στη Γλυφάδα και για τον πατσά που του άρεσε να τον τρώει ψιλοκομμένο με μπόλικο ξύδι και πιπέρι.

Δεν φτάνει που υπάρχουν παντού νταβατζηδες, τώρα μπαίνουν και στα σπίτια μας απο την τηλεόραση, κυριλέ. Και οι παρουσιαστές, με ρόλο απαθή, κάθονται και ακούνε αυτά που θέλουν να τους πουν οι αθώοι κακοποιοί και όχι την αλήθεια. Το θέατρο Μινώα των 20:00 και μάλιστα τσάμπα.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ο Ψυχάρης έπιασε λαβράκι στη Τζιά



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΤΡΩΓΕ ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Την ίδια στιγμή που η Γιάννα Αγγελοπούλου προσπαθεί να χωνέψει το λουκέτο του ΕΤ στο φτωχικό της στη Μύκονο, ο Στάυρος Ψυχάρης, χώνευε μετά της συζύγου του τα ολόφρεσκα ψάρια στη Τζιά. Ο εκδότης αυτό το Σαββατοκύριακο είπε να αλλάξει πορεία και να μην πάει στη βίλα του στο Πόρτο Χέλι. Μια βίλα που έχει εναντιώσει πολλούς για τη νομιμοτητά της. Βλέπεις, τα αυθαίρετα στους εκδότες πιάνονται για νόμιμα και οι δασικές εκτάσεις πάνε περίπατο.

Ο Παπακαλιάτης ετοιμάζεται να φάει τον Καπουτζίδη!


Παει αρκετός καιρός απο τότε που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σόκαρε τους τηλεθεατές με το Κλείσε τα Μάτια και τη σκηνή του φιλιού ανάμεσα σε δυο άντρες. Παρότι έχει λείψει αρκετά απο τα τηλεοτπικά δρώμενα, εκείνος ήδη πρέπει να ετοιμάζει την επόμενη τηλεοτπική επιτυχία, που θα κάνει ακόμα και τον μέγα Καπουτζίδη να τρίβει τα γυαλιά του. Ο Παπακαλιάτης κατάγεται απο τους Παξούς και ο καθαρός αέρας του Ιονίου ίσως του δώσει έξτρα έμπνευση. Εκεί εξάλλου, του αρέσει να περνάει ένα μεγάλο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

To kourdisto portocali έγινε portal


Μετά απο δυο χρόνια ζωής στο διαδίκτυο, το επιτυχημένο blog KOURDISTO PORTOCALI, βάζει μια τελεία. Αλλά και ένα com (άνευ blogspot). Και αυτό γιατί οι τελείες σε αξιόλογες προσπάθειες στο συναρπαστικό κόσμο του διαδικτύου, αξίζει να συνοδεύονται απο ένα com. Καλή αρχή.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα σπερματοζωάρια!



ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ;

Τι και αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι διορισμένοι απο το ΠΑΣΟΚ, τι και αν είναι απο τη Νέα Δημοκρατία. Υσχύει για όλους. Τώρα θα μου πείτε ωραία όλα αυτά, τα σπερματοζωάρια όμως που κολλάνε σε όλη την ιστορία; Και όμως κολλάνε, διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σαν τα σπερματοζωάρια.

ΟΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΝΑ (ΑΝΤΕ ΔΥΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Αυτό μας δίδαξε ο Michael Jackson


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΘΥΤΗΣ

Μήν παραξενεύεστε απο τον τίτλο. Οι «ιδιαιτερότητες» του μεγάλου Jackson δεν είναι το πράγμα που πρέπει να εκτιμήσουμε, αλλά βλέποντας όλη την ημέρα τα αφιερώματα σε αυτόν, δυο σκέψεις μπορούμε να κάνουμε.
Πρώτον οτι ο άνθρωπος ήταν και θα είναι ο μεγαλύτερος σταρ όλων των εποχών, ο πιο ταλαντούχος και επιτυχημένος (και εδω μιλάνε πέρα απο προσωπικες εκτιμήσεις τα ψυχρά, αλλά και αληθινά πέρα για πέρα νούμερα), και δεύτερον οτι ο άνθρωπος πέρα απο αστέιρευτο ταλέντο στο τραγούδι, τη μουσική, το χωρό, για να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε είχε ρίξει πολλή μα πολλή δουλειά.
Τί και αν τα «κυκλώματα» τον δημιούργησαν και τον έσπρωξαν (ελληνική οπτική της επιτυχίας), ο άνθρωπος απο τα εννέα του χρόνια, ήταν μπροστά σε ένα μικρόφωνο και πάνω στην σκηνή και για 30 και πλέον χρόνια δούλευε σαν τον αράπη, ασταμάτητα, στο υψηλότερο επίπεδο για να καταφέρει οτι κατάφερε. Έτσι άλλαξε τη μουσική, έτσι επηρρέασε και θα επηρρεάσει στο μέλλον πολλούς πολλούς ανθρώπους.
Το ξεχνάμε αυτό στις μέρες μας, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσο και αν αλλάζουν οι εποχές.
Back to basics: χωρίς πολλή δουλειά δεν γίνεσαι επιτυχημένος, δε γίνεσαι μεγάλος και κάποιες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα (και κρατάνε λίγο).
Αυτό για να το φέρουμε και στα δικά μας, ας μη το ξεχνάνε και πολλοί νέοι στα media, που ή ψάχνουν μια επιτυχιούλα να το παίξουν ονόματα, ή με μια μικρή επιτυχιούλα νομίζουν οτι κατέκτησαν το Everest... Χωρίς γνώσεις, χωρίς ελληνικά, χωρίς μόρφωση, χωρίς ξένες γλώσσες και όσο περνάνε οι μέρες... με πολλή μα πολλή ανεργία.

Ο Μάκης, ο Σωκράτης και η εξουσία στο διαδίκτυο.


Γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι, συνεργάτες, κουμπάροι και τώρα έφτασαν στο σημείο να βρίζονται μέσω μπλογκ και πόρταλ. Ακόμα και τώρα όμως κανείς τους δεν έχει βάλει μυαλό. Ο μεν Μάκης έγινε πολυεκατομμυριούχος απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο δε Σωκράτης Γκιόλιας διατηρεί μέσα απο τη συνεργασία του με το ΤΡΩΚΤΙΚΟ και την εργασία του στο πλευρό του Δημήτρη Κοντομηνά ένα πολύ καλό μισθό και μια εξουσία που είναι εξαιρετικά δυνατή. Με λίγα λόγια και οι δυο μια χαρά βολεμένοι είναι και βγάζουν τα μάτια τους online για να ντοπάρουν τη ματαιοδοξία τους.

Και οι δυο, κατάφεραν να έχουν ένα πολύ ισχυρό μέσο για να διαμαρτυριθούν, να κατηγορήσουν και παράλληλα να δημιουργούν συχνά πυκνά πονοκέφαλο ο ένας στον άλλο. Το Zougla.gr είναι το πρώτο πόρταλ στην Ελλάδα, ενώ το ΤΡΩΚΤΙΚΟ στο οποίο διαθέτει γερή πρόσβαση ο Γκιόλιας, είναι το πρώτο μπλόγκ στην Ελλάδα.

Καλώς ή κακώς απέκτησαν δύναμη, καθότι τους διαβάζουν οι πάντες. Αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζονται οι μάζες, οι γνώμες και οι συνειδήσεις. Ας προσπαθήσουν λοιπόν να είναι όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται.

Το πόρταλ του Μάκη σαφώς και δεν είναι τόσο ανεξάρτητο όσο το Τρωκτικό. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο και ότι βγαίνει στο διαδίκτυο μέσα απο το zougla.gr, έχει πάρει την έγκριση απο τον ίδιο. Οπότε είναι αυτονόητο πως όλα τα κείμενα αντικειμενικά ή υποκειμενικά φέρουν την υπογραφή του.

Το Τρωκτικό είναι ένα καθαρά ανώνυμο μπογκ, αν εξαιρέσεις τις επιστολές του Σωκράτη Γκιόλια που είναι ενυπόγραφες και αφορούν στο σύνολό τους τον Μάκη και την πικρία-οργή που έχει ο πρώην αρχισυντάκτης (αυτό το πρώην ακούγεται κάπως). Η αλήθεια είναι πως όταν ένα μπλογκ είναι ανώνυμο και έχει σωστή πληροφόρηση και ρεπορτάζ, μπορεί να γράψει αλήθειες. Αν το αγόραζε κάποιος δεν υπήρχε περίπτωση να είχε τέτοια δύναμη και παρέμβαση. Και αυτό γιατί μετά μπαίνουν στη μέση τα συμφέροντα. Μη γράψεις γι'αυτόν, είναι φίλος μου. Μη θίξεις το τάδε θέμα, με πηρε ο Υπουργός. Ακόμα και εκδότες σε περιοδικά, αποφεύγουν να γράψουν έστω και ένα πικάντικο σχόλιο για φίλους τους πολιτικούς, παρουσιάστριες, τραγουδίστριες και δημοσιογράφους. Σκέψου τι θα γινόταν στο πρώτο μπλογκ της Ελλάδας που είναι και πολυθεματικό. Το θέμα είναι να μην εκμεταλλευτεί ποτέ την ανωνυμία του με δολιότητα. Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά και συνάμα δελεαστικά. Για να δούμε

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Πυρ, γυνή και θάλασσα. Τι θέλει να πει ο ποιητής;


Αν το μυαλό μιας γυναίκας ήταν σχεδιασμένο όπως το Mall ή οποιοδήποτε άλλο κτήριο, τότε τα πράγματα θα ήταν περισσότερο εύκολα απ'΄ότι τώρα. Διότι θα υπήρχε αρχή, μέση, τέλος. Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο λαβύρινθος του μυαλού μιας γυναίκας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και πάει στο καλό άμα υπήρχε και ο περίφημος μήτος της Αριάδνης. Ακόμα και αυτός μας τελείωσε. Η Αριάδνη βοήθησε τις γυαίκες και ταυτόχρονα βασάνισε εμάς, εξαφανίζοντας τον. Αυτό θα πει αλληλεγγύη. Κάποιος γνωστός μου υποστηρίζει πως δεν είναι τυχαίο που όλες οι καταστροφές είναι γένους θηλυκού. Η έκρηξη, η πλημμύρα, η φωτιά και πάει λέγοντας είναι μερικά παραδείγματα. Ακόμα και η Βίσση τις κράζει. Άκου στη πυρά. Η γυναίκες είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να σου τύχει, αλλά επίσης μπορεί να γίνει και το βατερλώ σου. Όπως και η φωτιά ας πούμε. Μέσα στο τζάκι είναι ερωτική, μυστηριώδης, μεθυστική. Στα δάση μετατρέπεται απο ισοπεδωτική μέχρι καταστροφική. Αυτός που έγραψε πως της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος,, πρέπει να κάηκε στο χυλό ο άνθρωπος. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μπορεί να αξιχνιαστούν τα πάντα. Απο εγκλήματα και δολοπλοκίες, μέχρι ιστορίες για αγρίους. Το μυαλό μιας γυναίκας, ποτέ.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σκορπιός: 46 χρόνια πριν


1η Ιουλίου 1963. Ο Μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης βάζει την υπογραφή του και αγοράζει το νησί Σκορπιό, λίγα μόλις ναυτικά μήλια απόσταση απο την Λευκάδα. Έκτοτε (ακόμα και σήμερα) βατραχάνθρωποι πρόσεχουν το νησί ως κόρην οφθαλμού απο ανεπιθύμητες επισκέψεις. Ο Αρίστος το ερωτεύτηκε, ενώ παράλληλα βρήκε στο καταπράσινο νησί του Ιονίου ένα καταφύγιο ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά απο την πολυάσχολη και συνάμα πολυτάραχη ζωή του. Εξάλλου, εκεί επέλεξε να είναι και ο τελευταίος τόπος κατοικίας, όχι μόνο του ιδίου, αλλά και των δυο παιδιών του, Αλέξανδρου και Χριστίνας. Ο Σκορπιός είναι στην κατοχή της κόρης της Χριστίνας, Αθηνάς Ωνάση, η οποία το επισκέπτεται (ποιός ξέρει) ακόμα και ινκόγκνιτο.

Η πρώτη (απαγορευμένη) τζούρα του μήνα!


"Ρε, δεν πάνε καλά. Σιγά μη μας απαγορέψουν και το τσιγάρο. Αυτά αλλού". Σήμερα πρώτη μέρα του Ιούλη και συνάμα η αρχή της απαγόρευσης του τσιγάρου, συνοδευόταν απο παρόμοιες φράσεις όπως η παραπάνω. Παρότι στο εξωτερικό και δη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση, τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος, στη Ελλάδα οι πολίτες δεν δείχνουν να συμμορφώνονται. Το τσιγάρο στην Ελλάδα είναι τόσο διαδεδομένο όσο και η φέτα. Έχουν γραφτεί ένας σκασμός τραγούδια για το τσιγάρο. Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ η μοναξιά, στο τσιγάρο που κρατώ, ο καπνός απ'το τσιγάρο, σαν την πρώτη ρουφιξιά απ'το τσιγάρο... και ο νταλκάς πάει πακέτο με τσιγάρο. Σα λαός είμαστε πιο αυθόρμητοι, πιο γλετζέδες, πιο θεριακλήδες και στανταρ οι λιγότερο ξενέρωτοι και οι περισσότερο απείθαρχοι απο τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις περισσότερες φορές, όταν απαγορεύεις κάτι, ο άλλος απο αντίδραση και μόνο θα το κάνει για να στη σπάσει. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το μέτρο είναι ζήτημα χρόνου να καπακωθεί με παραθυράκια που πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να μασάνε τους νόμους σαν τσίχλα μπίγκ μπάμπλ.

Υ.Γ Η Λιάνα Κανέλη πάντως το δήλωσε ανοιχτά: Όποιος την καλεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, εκτός απο τον μονολογό της, θα πρέπει να υφίσταται και τον καπνό της.