Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ένα τετράστιχο αφιερωμένο στον Πέτρο Κωστόπουλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ


«Διαβάζοντας την επιστολή απαντηση απολογία του κυρίου Πέτρου Κωστοπουλου για το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ έκανα μερικες σκέψεις ψύχραιμες χωρίς ίχνος χαιρεκακίας , μερικες στιγμες μάλιστα ένοιωσα μια βαθειά θλίψη για τις στενοχώριες τις έννοιες και τα δυσβάσταχτα βάσανα που περνά κάποιος άνθρωπος που υπήρξε μέχρι πρότινος ο γκουρού της ανεμελιάς και της ελαφράδας για ένα μεγάλο κομμάτι της νεοελληνικής μας κοινωνίας.
Ωστόσο η έκπληξη ή η αποκορύφωση αν θέλετε της κατάθλιψης που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο έρχεται τη τελευταία στιγμή στο τελευταίο υστερόγραφο:
''ΥΓ.4: Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε..."

Δεν λέω , μπορεί και να'ναι ηρωικό να βλέπεις τον καπετάνιο να βουλιάζει με το πλοίο του, μέσα στα τοξικά απόβλητα που ο ίδιος δημιουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, φωνασκώντας 'δεν μετανοιώνω', αλλά πείτε μου αν υπάρχει ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος και ευαίσθητος Έλληνας που να μη γνωρίζει έστω και εκ των υστέρων ότι το εν λόγω απόφθεγμα υπήρξε ένα απο τα βασικά συνθήματα με τα οποία η πασοκική πανούκλα έπεσε πάνω στη παραζαλισμένη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία τότε στα μέσα της δεκαετίας 80 για να αποπλανήσει και να μυήσει σχεδόν τους πάντες δεξιούς αριστερούς στις ιερές αξίες του σταρχιδισμού, του κωλαρπαξισμού, του τομαρισμού, της απενοχοποίησης του κυνηγιού του κέρδους και της εφήμερης δόξας και να μας βάλει όλους να τρέχουμε κακόγουστοι χωρίς μνήμη λαχανιασμένοι και χαζοχαρούμενοι προς τον όλεθρο. Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου.
Του αφιερώνω ένα τετράστιχο που σε κάποιους θα θυμίσει κάτι:

Η ζωή είναι μεγάλη
κι αν την κάνεις καρναβάλι
Θα'ρθει η ώρα να χτυπήσεις
το ξερό σου (τ'αδειανό σου;) το κεφάλι»

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μια πολύ έξυπνη διαφήμιση της Pepsi!

Το περιοδικό ΟΚ! και ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro στον όμιλο Κυριακού;

<<<<>>>>


Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Θοδωρή Κυριακού για την πώληση του περιοδικού ΟΚ και του Nitro Radio. 


Ήταν τέλη Δεκέμβρη όταν 5-6 στελέχη παραιτήθηκαν απο την ΙΜΑΚΟ, την ίδια στιγμή που εκείνος αδιαφορούσε και σφύριζε αδιάφορα. Σήμερα σφυρίζουν άλλοι για εκείνον.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο λόγος του συμβόλαιο!

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ;

Ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε πως δεν πρόκειται να πάει στη Νέα Δημοκρατία, σήμερα λέει να ψηφίσουμε και με τα δυο χέρια τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος με το που έγινε υφυπουργός τα φέρνει τούμπα και κάνει τα ακριβώς αντίθετα με αυτά που λέει.

Κάτι πολιτικοί σαν τον Άδωνι με τα "σου πα,. μου πες, σουξου μουξου μανταλάκια" μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση. 


Καμαρώστε τον!


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η μύρωδια του καμμένου μια μέρα μετά

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ


Σήμερα το μεσημέρι έκανα μια βόλτα στην Αθήνα. Με το που φτάσεις στα Προπύλαια, η μυρωδια του καμμένου σου τρυπάει τη μύτη. Πραγματικά σοκάρει αυτή η μυρωδιά. Είναι μυρωδιά πολέμου. Στον ακριβώς απο κάτω δρόμο (την οδό Σταδίου), βρίσκεται το βομβαρδισμένο νεοκλασικό που στεγαζόταν το Kosta Boda. 


Οι περαστικοί στεκόντουσαν και το κοιτούσαν. Άλλοι με το στόμα ανοιχτό, άλλοι με τις φωτογραφικές μηχανές στο χέρι. Σοκαρισμένοι και παράλληλα αδιάφοροι. Το πιο σοκαριστικό είναι πως την ίδια στιγμή που καιγόταν η Αθήνα, η Βουλή ζούσε στο δικό της κόσμο. Τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά απο τα γεγονότα. Η Αθήνα θα σταθεί στα πόδια της. Η Βουλη πότε;

Τα σχόλια του πιτσιρίκου για το Χθεσινό "Ναι σε όλα"!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ!


Στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή», η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη υποδύεται την Ίλια, μια πόρνη που αφενός επιλέγει τους πελάτες και αφετέρου τις Κυριακές λέει πάντα «όχι». Χτες, ημέρα Κυριακή, 199 συνάδελφοι της Ίλιας είπαν «ναι». Σε όλα.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο πιτσιρίκος τρώει τα νύχια του;

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!


Επειδή έχει  μανία με τις φωτογραφίες, πιστεύω πως και η συγκεκριμένη με το εξώφυλλο του Unfollow πρέπει να είναι δικιά του. Μπορεί να μην έχουμε δει τη μούρη του, τα κείμενά του όμως τα ξέρουμε! Σήμερα γνωρίσαμε και τα νύχια του. 


Όσον για το αφιέρωμα στον Κωστόπουλο, πιο επίκαιρο απο ποτέ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω τα χέρια απο τα λεφτά της Ελένης!

ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ!


Ρε απαράδεκτοι εργοδότες. Θέλετε να κόψετε το μισθό της Ελένης; Να τον πετσοκόψετε δηλαδή. Πως θα τα βγάλει πέρα το κορίτσι με 80,000 ευρώ (σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Star) το μήνα; Με τρια παιδιά ρε, χωρισμένη γυναίκα τσίπα δεν έχετε;


Αντί να της κάνετε μια αύξηση, της κόβετε λεφτά; Σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι!

Με μεράκι και Αντώνη Κανάκη!

ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!


Ο Τόνι είναι πολυεργαλείο. Και ο ΑΝΤ1 το έχει εκτιμήσει. Είναι και παρουσιαστής και αρχισυντάκτης και μουσικός επιμελητής και κονσολιέρης! Ξεπέρασε ακόμα και τα σαμπουάν. Με λίγα λόγια είναι τρια σε ένα. 


Ας τα δουν αυτά οι υπόλοιποι σταθμοί που έχουν για αρχισυντάκτες γλάστρες και άσχετους που τους πληρώνουν αδρά!